Društvo

Novčana pomoć za 112 porodica ugroženih poplavama

Novčana pomoć za 112 porodica ugroženih poplavama
Novčana pomoć za 112 porodica ugroženih poplavama

ŠAMAC - Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko - tuzlanski Hrizostom podijelio je danas za 112 porodica ugroženih poplavama iz naselja Jasenik u Šamcu i Mjesne zajednice Grebnice po 500 evra pomoći koju su poslali Srbi iz Austrije, Švajcarske i Norveške.

Vladika Hrizostom je zajedno sa šamačkim sveštenikom Jovom Lakićem podijelio novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 56.000 evra.

"Ovde sam u prilici da izvršim dobru volju naše braće pravoslavnih Srba iz Austrije i Švajcarske i jednu malu pomoć iz Norveške koje su prikupili. Danas smo došli da podijelimo upravo ovdje ovom naselju Jasenik, jer su oni već treći put poplavljeni. Srbi iz Austrije i Švajcarske uglavnom su prikupili svu pomoć, a 8.000 pravoslavaca iz Norveške, preko naših sveštenika, poslali su pomoć zajedno sa njima", kaže vladika Hrizostom.

On je dodao da je podjela pomoći u Jaseniku i Grebnicama završena i ako bude još pomoći - biće podijeljena u drugim poplavljenim mjestima.

Vladika Hrizostom podsjetio je da je pomoć već podijeljena na području Semberije i Majevice, Doboja, a ovih dana trebalo bi da uruče novčanu pomoć Srba iz Kanade za Šekoviće i područje Podrinja.

"Sve ono što naši Srbi posredstvom crkve pošalju, mi ćemo javno da podijelimo narodu", poručio je episkop zvorničko - tuzlanski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije