Društvo

Nove knjige ispunile police

Nove knjige ispunile police
Nove knjige ispunile police

BIJELJINA - Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini od juče je bogatija za 220 novih naslova, zahvaljujući donaciji Hypo Alpe Adria Bank iz Banjaluke vrijednoj 3.000 KM.

Ovaj humani gest dio je akcije "Pomozi bibliotekama stradalim u poplavama", koja se sprovodi povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje, 31. oktobra.

"Ove godine je naša biblioteka prilikom majskih poplava pretrpjela značajnu štetu, koju smo donekle uspjeli sanirati. Donacija naših prijatelja iz Hypo banke za dječje odjeljenje biblioteke za nas znači izuzetno mnogo, posebno u ovim trenucima, kada nam je pomoć potrebna više nego ranijih godina", kazao je Jovan Cvjetković, direktor biblioteke.

U Hypo banci kažu da je ovo 11. godina zaredom kako organizovano i vrlo dosljedno promovišu politiku društevno odgovornog djelovanja na tržištu RS, a na adresu bijeljinske biblioteke naslovi su stizali i prethodnih godina.

"Odlučili smo da ovogodišnji Dan štednje posvetimo bibliotekama stradalim u poplavama i njihovim najmlađim članovima. Ovom donatorskom akcijom želimo da zahvalimo i svojim klijentima građanima Bijeljine za ukazano povjerenje tokom ove i proteklih godina te da podsjetimo javnost na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna za budućnost", rekla je Ravijojla Radović, voditelj Poslovnice Hypo banke u Bijeljini.

Inače, doprinos u obnavljanju knjižnog fonda stradalih biblioteka daće i zaposleni i klijenti banke, koji će do 10. novembra, do kada traje akcija, u najbližu poslovnicu donositi dobro očuvane knjige prilagođene djeci i mladima.

Tokom akcije koja se sprovodi u saradnji sa Društvom bibliotekara RS kako bi se pomoglo stradalim bibliotekama, Hypo banka će donirati 10.500 KM za nabavku 900 novih knjiga za pet biblioteka u Bijeljini, Doboju, Čelincu i Šamcu.  Osim toga, banka će donirati i 5.000 KM vrtiću "Vratite nam osmijeh" u Istočnom Sarajevu za angažman logopeda za djecu s posebnim potrebama.

Takođe, predstavnici Hypo Alpe Adria Bank Banjaluka će 31. oktobra i 1. novembra obići porodilišta u mjestima u kojima posluje banka i roditeljima djece koja se rode na Dan štednje uručiti štednu knjižicu s ulogom od 50 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije