Društvo

Novi kolektivni ugovor za zaposlene u obrazovanju

Novi kolektivni ugovor za zaposlene u obrazovanju
Novi kolektivni ugovor za zaposlene u obrazovanju

Zaposlenima u obrazovanju u narednom periodu biće poboljšan status zahvaljujući novom kolektivnom ugovoru koji su danas u Banjaluci potpisali ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić.

Mutabdžija je nakon potpisivanja ugovora rekao novinarima da je današnje potpisivanje samo jedan put u smjeru većih prava i bolje zaposlenosti u obrazovanju i kulturi, a da je Sindikat prosvjete dobar partner.

On je naglasio da je Vlada socijalno osjetljiva i da će u narednom periodu biti posvećena zaposlenima u obrazovanju i kulturi.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo do sada je provelo mnoge reforme u obrazovanju s ciljem kvalitetnijeg rada i boljeg statusa zaposlenih.

Gnjatić je rekao da je postojalo više razloga za potpisivanje novog ugovora i da su određeni problemi pokušani da budu riješeni u korist zaposlenih.

On je naveo primjer da je do sada za smrt jednog člana porodice isplaćivan jedan lični dohodak, a novim kolektivnim ugovorom predviđeno je da budu isplaćena dva.

"Novim kolektivnim ugovorom poboljšan je i status porodica poginulih boraca", rekao je Gnjatić i istakao da će nastaviti razgovore sa resornim ministarstvom u interesu radnika u obrazovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije