Društvo

Obećana pomoć povratniku u obnovi kuće uništene u eksploziji plinske boce

Obećana pomoć povratniku u obnovi kuće uništene u eksploziji plinske boce
Obećana pomoć povratniku u obnovi kuće uništene u eksploziji plinske boce

BANJALUKA - Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Ivo Kamenjašević posjetio je povratnika Stipu Kavedžiju iz Novog Sela kod Kotor Varoši čija je kuća uništena eksplozijom plinske boce.

Stipo Kavedžija je vlasnik uništene kuće, koji je u trenutku nesreće, 16. septembra, bio u Zagrebu, a o eksploziji ga je obavijestio komšija Zoran Tomić.

Po Stipinim riječima, eksplozija se desila u jutarnjim satima, kada je njegov sin Vinko počeo da priprema doručak. U trenutku kada je osjetio curenje plina, već je bilo kasno, te je došlo do snažne eksplozije.

Čuvši eksploziju, njihov komšija Zoran Tomić, pozvao je nadležne službe, koje su veoma brzo odreagovale, a Vinka su prevezle do Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, gdje je utvrđeno da nema teške tjelesne povrede.

Savjetnik Kamenjašević, prilikom obilaska ruševina je rekao da je šteta koja je izazvana na objektu nevjerovatna, ali da će Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS nastojati da nađe načina da pomogne ovoj porodici.

Stipo je savjetniku zahvalio na posjeti, ističući da bi im u ovom trenutku svaka pomoć dobro došla, ali da je ipak srećan jer njegov sin nije teže povrijeđen, saopšteno je danas iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije