Društvo

Obilnija kiša na zapadu BiH

Obilnija kiša na zapadu BiH
Obilnija kiša na zapadu BiH

BIJELJINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, koja će tokom večeri biti obilna na zapadu, dok se na planinama na zapadu i istoku očekuje snijeg.

Zbog jačih padavina Meteoalarm je za danas izdao žuto upozorenje za područje Banjaluke, Prijedora, Bihaća i Livna, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Na zapadu se do ponoći očekuje od pet do 10 litara po metru kvadratnom, lokalno od 15 do 20, a od ponoći do sutra ujutro od 20 do 30 na zapadu, sjeverozapadu i jugozapadu, te od 30 do 50 litara po metru kvadratnom na jugu.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za sutra narandžasto upozorenje za područje cijele BiH zbog očekivanih obilnih padavina.

Očekivana količina padavina sutra je od 30 do 60 litara po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara, a visina sniježnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, na planinama i do pola metra.

Žuto upozorenje označava potencijalno opasno vrijeme, a narandžasto ukazuje na opasne vremenske pojave, koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros prevladava promjenjivo oblačno i pretežno suvo vrijeme, dok će prijepodne na zapadu i jugozapadu padati slaba kiša.

Popodne će u svim predjelima biti oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, koja će intenzivnije padati od zapada preko jugozapada do juga, gdje će uveče i tokom noći biti obilna.

Snijeg će uveče padati na planinama na zapadu i istoku, a do jutra u većini predjela.

Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu 14, u višim predjelima 2 stepena Celzijusova, dok će tokom večeri i noći doći do pada temperature ispod nule.

Vjetar prijepodne slab istočnog i jugoistočnog smjera, a poslijepodne u skretanju na sjever i u postepenom jačanju.

Temperatura u 7 časova: Bjelašnica minus osam, Sokolac minus pet,

Nevesinje i Bugojno minus četiri, Gacko minus tri, Kupres i Srebrenica minus dva, Zvornik, Livno, Tuzla i Zenica minus jedan, Banjaluka i Sarajevo nula, Bijeljina jedan, Doboj i Prijedor dva, Bihać tri, Trebinje pet i Mostar šest stepeni Celzijusovih.

Visina snijega u 7 časova: Han Pijesak 12, Mrakovica 15, Istočni Drvar 28 i Čemerno 37 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije