Društvo

Oblačno i veoma toplo, temperatura do 36 stepeni

Oblačno i veoma toplo, temperatura do 36 stepeni
Oblačno i veoma toplo, temperatura do 36 stepeni

BANJALUKA – Danas prije podne u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prije podneva postepeno smanjenje oblačnosti i sunčanije.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima, u centralnim, jugoistočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan istočnog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 21 do 25, a najviša dnevna od 30 do 36, na jugu koji stepen i viša.

Subota - prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prije podneva postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, u zapadnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 21 do 25, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni.

Nedjelja - umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 21 do 25, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni.

BIOPROGNOZA - Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati bolje u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati će zbog visokih temperatura, biti dosta neugodni, stoga se hroničnim bolesnicima i meteoropatima preporučuje suzdržavanje od težih aktivnosti, uz reduciranje boravka na otvorenom. Moguće su i reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, razdražljivosti i nesanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije