Društvo

Oblačno sa kišom i snijegom, temperatura do 12 stepeni

Oblačno sa kišom i snijegom, temperatura do 12 stepeni
Oblačno sa kišom i snijegom, temperatura do 12 stepeni

BANJALUKA - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom i susnježicom.

Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 700 metara nadmorske visine, a na planinama se očekuje i povećanje sniježnog pokrivača od 5-15 cm.

Ponegdje i u nižim predjelima kiša može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Očekuje se između 10 i 35 litara padavina po metru kvadratnom. Krajem dana, postepen prestanak padavina u južnim i jugozapadnim djelovima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu od 9 do 12 stepeni.

Utorak - slabe padavine u jutarnjim satima ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga i tek krajem na istoku zemlje. Tokom večeri, novo naoblačenje. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, tokom dana jugo, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 3, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu od 12 do 15.

Srijeda - u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim djelovima, a poslije podne i u ostalim područjima. Vjetar umjeren do pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14, na jugu i sjeveru od 14 do 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije