Društvo

Oblačno sa maglom, na jugu sunce, temperatura do 13

Oblačno sa maglom, na jugu sunce, temperatura do 13
Oblačno sa maglom, na jugu sunce, temperatura do 13

BANJALUKA - Danas će u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni preovladavati vedro. U ostatku BiH će biti pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U drugoj polovini dana očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti.

 Vjetar, slab, istočni i sjeveroistočni. Dnnevna temperatura od 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Petak: Preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, lokalno i na sjeveru Bosne, će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –6 i –1°C, na jugu zemlje od –2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 2 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Subota: Prolazno naoblačenje sa sjeverozapada će preći preko Bosne i Hercegovine. Prije podne u nizinama lokalno može pasti malo kiše, a u višim područjima slab kratkotrajan snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 2°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije