Društvo

Oblačno uz maglu i temperaturu oko 10 stepeni

Oblačno uz maglu i temperaturu oko 10 stepeni
Oblačno uz maglu i temperaturu oko 10 stepeni

BANJALUKA - Danas će u jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostaku zemlje pretežno oblačno sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove.

U dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne, prije podne, povremeno sa slabom rosuljom, a u višim područjima slabim snijegom. Postepeno smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana i u večernjim satima. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od 2 do 8, na jugu od 8 do 13 °C.

Subota: U Bosne i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 1, na jugu zemlje do 2 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može bit i dugotrajna. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 3, na jugu zemlje do 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije