Društvo

Obrasci za federalne penzionere u RS

Obrasci za federalne penzionere u RS
Obrasci za federalne penzionere u RS

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske odštampaće u svojim poslovnicama obrasce potvrde o životu, koje oko 10.000 penzionera Federalnog penzijskog zavoda koji žive u Republici Srpskoj,treba da dostave do kraja godine, najavljeno je danas iz Fonda.

Federalni zavod PIO/MIO je zbog smanjenja troškova ove godine obustavio slanje obrasca potvrde o životu za sve svoje korisnike van Federacije BiH.

Bez dostavljene potvrde o životu za oko 10.000 penzionera iz Republike Srpske bila bi obustavljena isplata penzije, što bi u teškim ekonomskim prilikama dodatno otežalo život najstarijoj populaciji.
Zbog toga je Fond PIO Republike Srpske preuzeo obavezu da se elektronskim putem obezbijedi obrazac potvrde o životu Federalnog zavoda PIO/MIO, koja će biti odštampana i ovjerena u svim poslovnicama u Srpskoj.

Iz Fonda navode da će oni snositi troškove za ovaj posao, uz ocjenu da je pomoć starim i nemoćnim licima u Republici Srpskoj važnija od troškova printanja desetak hiljada obrazaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije