Društvo

Obustava saobraćaja na putu Klašnice - Derventa

Obustava saobraćaja na putu Klašnice - Derventa
Obustava saobraćaja na putu Klašnice - Derventa

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH na većini putnih pravaca saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, uz mjestimično smanjenu vidljivost u kotlinama i duž rijeka.

Na magistralnom putu Klašnice - Derventa u mjestu Palačkovci na snazi je potpuna obustava saobraćaja zbog saobraćajne nezgode. Nakon uviđaja očekuje se normalizacija saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je izvođenje sanacionih radova na dionici magistralnog puta Rogolji - Mrkonjić Grad - Jezero, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na raskrsnici /mostu/ Petlja.

Na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom pravcu Karanovac - Mitrovići aktivni su radovi u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, od 8.00 do 15.00 časova aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da su povremene petnaestominutne obustave saobraćaja aktivne svaki puni čas od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se odvija jednom trakom na regionalnim putevima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde i LJubovijski most - Drinjača, kao i na dionicama Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka, a obustavljen je na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica /od Gradiške prema Kozari/.

Auto-moto savez Republike Srpske do 20. novembra provodi akciju "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima", u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a tehnički pregled danas će biti u Bijeljini Auto-moto društvo /AMD/ "Sigurnost" od 9.00 do 11.00 časova i u Zvorniku od 13.00 do 15.00 časova AMD "Birač".

Na graničnim prelazima U BiH zadržavanja su kratkotrajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije