Društvo

Oprez – mokar i klizav kolovoz

Oprez – mokar i klizav kolovoz
Oprez – mokar i klizav kolovoz

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se zbog vlažnog i mokrog kolovoza saobraća usporeno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Ujutro moguća mjestimična poledica, naročito u višim planinskim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima.

U kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko planinskih prevoja, niska oblačnost i mjestimična magla smanjuju vidljivost.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozila saobraćaju po mokrom i klizavom kolovozu.

Na magistralnom putu M16, dionica Nova Topla-Klašnice 1, radi izgradnje vijadukta do 30. aprila vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine, u vremenu od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćanja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 - Prnjavor /naseobina Lišnja/.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu M-14.1 /Brčko-Bijeljina/, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 8.00 do 16.00 časova biće izmijenjen režim saobraćanja.

Na regionalnom putu R-474, dionica Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Prnjavor-Doboj/ saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno, jednom trakom, dok se na putu R-414, dionica Karanovac-Mitrovići, jednom trakom saobraća zbog klizišta.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila teža od pet tona i viša od tri i po metra.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora/Šćepan Polje/, zabranjeno je saobraćanje za sva vozila koja su teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac 3-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinaturs".

Zabrana se od 15. februara ne odnosi ni na teretna vozila koja će prevoziti drvne sortimane regionalnim putem.

U Banjaluci je produžena obustava saobraćanja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja.

U FBiH jutros se saobraća po vlažnom i mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila, a na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima mogući su mjestimično jaki udari vjetra.

Česti odroni zemlje i kamenja mogući su na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Bugojno-Novi Travnik.

Na auto-putu A1 saobraća se po vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja, dok na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije