Društvo

Otvoren konkurs za prijem u "studenjake"

Otvoren konkurs za  prijem u "studenjake"
Otvoren konkurs za prijem u "studenjake"

BANJALUKA - Ukupno 1.166 kreveta čeka na smještaj studenata u banjalučkom Studentskom centru "Nikola Tesla", a javni poziv za prijem otvoren je danas.

Rok za prijave na konkurs za studente koji prvi puta upisuju prvu godinu studija je do 26. septembra, a za ostale do kraja mjeseca.

Rezultati će biti objavljeni do 29. oktobra za brucoše, a za ostale do 11. novembra.

Kada je u pitanju smještaj, prednost imaju studenti s boljim prosjekom ocjena, te djeca palih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i oni studenti koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

"Cijene smještaja i ishrane su nepromijenjene. Dakle, smještaj košta deset maraka mjesečno, dok je za sva tri obroka ukupno potrebno platiti 2,50 KM dnevno ili 75 maraka na mjesečnom nivou", stoji u pozivu.

U toku je i konkurs za krevete u Studentskom centru Pale, gdje je budućim i sadašnjim studentima na raspolaganju 550 kreveta za narednu akademsku godinu.

"Konkurs traje do 15. septembra, a na raspolaganju su kreveti u domu na Koranu, Kalovitim brdima, Stambolčiću i u Foči. Uslovi konkursa isti su kao i prošle godine, a smještaj i ishrana na mjesečnom nivou koštaju 85 maraka", kazao nam je Dragan Bjelajac, direktor Studentskog doma "Koran" iz Pala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije