Društvo

Plavi telefon obilježava 4. godinu postojanja (VIDEO)

Plavi telefon obilježava 4. godinu postojanja (VIDEO)
Plavi telefon obilježava 4. godinu postojanja (VIDEO)

Plavi telefon, savjetodavna linija za djecu obilježava četiri godine postojanja 18.02.2017.

Do ovog trenutka Plavi telefon je primio preko 2.700 poziva, a broj poziva se uduplava iz godine u godinu. U dosadašnjem radu, preko 60 volontera, studenata humanističkih nauka je dalo svoj doprinos radu i razvoju Plavog telefona.

Plavi telefon je usluga Udruženja "Nova generacija“. Cilj postojanja ovakve vrste linije je pružanje savjeta i podrške djeci u teškim i kriznim situacijama, a posebno u slučajevima nasilja i eksploatacije.

Budući da je linija prepoznata od strane djece u širem konekstu, linija je otvorena za sve probleme djece za koje im je potrebna podrška i savjeti. Na telefonske pozive odgovaraju aktivni, edukovani volonteri/ke udruženja, koji su prošli 36 sati edukacije i konstantno se doedukuju u cilju pružanja što kvalitetnije podrške djeci.

Plavi telefon je anonimna linija, te nije potrebno ostaviti ni jedan ličan podatak čak ni u slučajevima kada neko želi da prijavi nasilje nad djetetom.

Iz Udruženje "Nova generacija" kažu da je poziv na Plavi telefon moguće uputiti na broj 080 05 03 05 svakim radnim danom od 9 do 17 časova.

Linija je besplatna za pozive iz cijele Bosne i Hercegovine zahvaljujući prijateljstvu sa M:tel kompanijom. Pored toga, rad linije je podržan od stane Medaiboarda, Metromedie, Ježurka, ali i ostalih pojedinaca koji su prepoznali važnost postojanja ovakve linije te su pružili podršku u skladu sa svojim mogućnostima.  

U Udruženju se nadaju da će u budućnosti telefon biti prepoznat i od strane većeg broja institucija i kompanija kako bi mogli unaprijeđivati uslugu, kao što je produžavanje radnog vremena linije i informisanje svakog djeteta u BiH o postojanju Plavog telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije