Društvo

Podržane inicijative za ekonomski razvoj

Podržane inicijative za ekonomski razvoj
Podržane inicijative za ekonomski razvoj

STANARI - Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da su SNSD i Vlada Republike Srpske ponosni što su uložili trud i prepoznali potrebu stanovnika opštine Stanari da se ovaj kraj razvija.

"Mi smo tu potrebu prepoznali još prije nekoliko godina, podržavajući sve inicijative u vezi sa ekonomskim razvojem ovog područja. Pokazali smo da smo dobri partneri u realizaciji jedne velike privredne investicije kao što je izgradnja Termoelektrane i proširenje rudničkih kapaciteta", istakla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Opštinskom odboru SNSD-a u Stanarima.

Cijanovićeva, koja je premijer Srpske, rekla je da se republička vlast stavila na raspolaganje investitoru znajući da je u pitanju investicija vrijedna više od 550 miliona evra, od čega je do danas realizovano najmanje 300 miliona KM, i da je to šansa za razvoj Stanara, što se i pokazalo povećanjem broja zaposlenih.

Ona je istakla da se u vrijeme kada je počela realizacija ove investicije govorilo o nekih 200 radnika, a došlo se do 600, dok će se u perspektivi, po završetku projekta, govoriti o gotovo 1.000 novih, sigurnih radnih mjesta sa stabilnim primanjima.

Cvijanovićeva je navela da će veliki značaj za opštinu Stanari imati i izgradnja autoputa, jer dobre komunikacijske veze podrazumijevaju i ekonomske dobiti.

"Sve ovo predstavlja srž razvoja svega na nivou grada Doboja, ali u našem fokusu bilo je i područje Stanara, jer smo znali da postoji želja, ideja, namjera i dobra volja stanovnika Stanara da postanu opština", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je svojim današnjim dolaskom u Stanare dala apsolutnu podršku svim aktivnostima Opštinskog odbora SNSD-a u kampanji pred predstojeće izbore u ovoj lokalnoj zajednici, koji će biti održani 1. februara, a sve u kontekstu zaživljavanja formalnih i svih drugih stvari u ovoj najmlađoj opštini u Republici Srpskoj.

"Mi ćemo od Stanara stvoriti jednu malu funkcionalnu lokalnu zajednicu koja će odgovoriti potrebama svojih građana", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da svi oni koji dolaze iz drugih političkih partija i obećavaju radna mjesta nemaju uticaja da ih i realizuju, jer je Vlada Republike Srpske ta koja je preuzela na sebe podršku svim ovim projektima.

Podsjetivši da je SNSD prepoznao dobru priliku za Stanare da postanu opština, Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će i stanovnici Stanara prepoznati priliku da SNSD vodi sve procese u ovoj opštini.

"SNSD je i do sada Stanare vodio na ekonomski odgovoran način i stavili smo se na raspolaganje građanima. Tako će biti i u narednom periodu i to još više i intenzivnije s obzirom da smo sve formalne pretpostavke završili. Imamo opštinu i znamo šta hoćemo da postignemo s njom. Ova lokalna zajednica treba da postane primjer ekonomskog procvata u Republici Srpskoj", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je to apsolutni prioritet Vlade Republike Srpske i SNSD-a.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Stanari Dušan Panić rekao je da će ova lokalna zajednica pokazni primjer sredine koja može da zadovolji potrebe ljudi koji žive i ostvaruju svoja prava na njenom području.

"Predsjednik Republike Milorad Dodik i predsjednik Vlade Željka Cvijanović, koji su odigrali ključnu ulogu u osnivanju opštine Stanari, direktno i indirektno će pomagati našu opštini i njen razvoj", poručio je Panić biračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije