Društvo

Pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika

Pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika
Pojačan intenzitet saobraćaja zbog praznika

BIJELjINA - U Republici Srpskoj, zbog predstojećeg vikenda i prvomajskih praznika, tokom dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, pa se vozačima skreće pažnja na oprezniju vožnju i poštivanje saobraćajne signalizacije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, dok su na dionicama u usjecima mogući sitniji odroni.

Na magistralnom putu Trnovo - Šćepan Polje i Gacko - Tjentište saobraća se usporeno zbog radova na redovnom održavanju. Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu Tišča - Šekovići saobraća se jednom trakom naizmjenično.

 Na ulazu u Banjaluku (kod Tržnog centra "Fis"), na magistralnom putu (M-16), iz pravca Gradiške, zbog radova zauzeta je jedna kolovozna traka, što je i označeno privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom. Planirano je da radovi traju do 30. aprila.

Uz dionicu Gradačac - Pelagićevo, na lokalitetima Brđani i Turić, zbog deminiranja, od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, a potom 15-minutnog propuštanja vozila. Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

 Na putnom pravcu Foča - Čemerno - Gacko, zbog sanacije klizišta, i dalje je na snazi rješenje Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske kojim se saobraćaj svih vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova preusmjerava na privremeno izgrađenu obilaznicu.

Na graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije