Društvo

Pojačana kontrola vozača

Pojačana kontrola vozača
Pojačana kontrola vozača

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, organizovaće od sutra do 31. decembra pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa naglaskom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Portparol MUP-a Mirna Miljanović rekla je Srni da je, prema analizama MUP-a Republike Srpske, ove godine 50 lica u saobraćajnim udesima poginulo zbog vožnje pod uticajem alkohola, a da su policijski službenici iz saobraćaja isključili 13.642 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Ona je navela da se za 11 mjeseci ove godine dogodilo 7.766 saobraćajnih nezgoda, što je za 21 ili 0,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Miljanovićeva je dodala da je u saobraćajnim nezgodama poginulo 115 lica, teže su povrijeđene 583 osobe, a lakše je povrijeđeno 2.187 lica. 

Broj smrtno stradalih lica je za 19 odsto manji nego u prethodnom periodu, broj teže povrijeđenih veći je za 15,2 odsto, a broj lakše povrijeđenih veći je za 0,2 odsto.

Iz MUP-a Srpske apeluju da građani ne upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola i tako zaštite svoj i život drugih učesnika i saobraćaju, te napominju da se predstojeće pojačane kontrole učesnika u saobraćaju provode u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Republike Srpske, u okviru zajedničke kampanje pod nazivom "Stop alkoholu na točkovima". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije