Društvo

Pomoć franjevačkom samostanu na Petrićevcu

BANJALUKA - Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i gvardijan Franjevačkog samostana Petrićevac Ivo Orlovac potpisali su danas ugovor o dodjeli sredstava Ministarstva za unutrašnje uređenje župske i samostanske crkve na Petrićevcu.

Čordaš je tokom potpisivanja ugovora sa gvardijanom razgovarao o radovima koji će biti realizovani zahvaljujući dodijeljenim sredstvima, te planovima za dalje uređenje crkve i samostana, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

On je rekao da je početak obnove crkve na Petrićevcu dao novi podsticaj povratku Hrvata u Banjaluku, te da projekat treba da bude nastavljen sve dok crkva ne bude potpuno obnovljena.

Gvardijan Orlovac zahvalio je ministru za izdvojena sredstva, te naglasio da je, zahvaljujući aktivnostima resornog ministarstva, u posljednje četiri godine postignut veliki napredak kada je riječ o povratku Hrvata u Banjaluku.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su savjetnik ministra Ivo Kamenjašević, te potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije