Društvo

Pomoć starim licima pri prelasku ulice

Pomoć starim licima pri prelasku ulice
Pomoć starim licima pri prelasku ulice

NOVI GRAD - Članovi Auto-moto društva "Una" i učenici Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović" u Novom Gradu danas su na tri najfrekventnija pješačka prelaza pomogali starim licima da pređu ulicu i dijelili promotivni materijal, u okviru akcije "Učinimo starost bezbjednom".

"Sa nama su 24 učenika, saobraćajni tehničari, kojima će ovo biti korisno iskustvo", rekao je danas sekretar Auto-moto društva "Una" Slobodan Ličina, istakavši da svi učesnici u saobraćaju treba da obrate pažnju, i ne dovode u pitanje svoj, ni život drugih.

Profesor saobraćajne grupe predmeta Milan Stojaković kaže da svi učesnici u saobraćaju treba da razvijaju saobraćajnu kulturu, međusobno se uvažavaju i poštuju saobraćajne propise.

On je naglasio da je današnja akcija korisna i za pješake i učenike. "U školi u okviru premeta `Bezbjednost i regulisanje saobraćaja` nauče dosta o saobraćajnim propisima i saobraćajnim nesrećama, a ovo im je praktično iskustvo", rekao je Stojaković.

Na području opštine Novi Grad od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama poginula su dva pješaka na magistralnom putu Novi Grad - Bosanska Krupa. 

Akciju "Učinimo starost bezbjednom", koja je počela 24. februara i trajaće do 8. marta, provode Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Auto-moto savez, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i opštine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije