Društvo

Poslije podne snijeg

Poslije podne snijeg
Poslije podne snijeg

BANJALUKA - Hladno vrijeme bez padavina zadržaće se danas u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, a poslije podne ponovo se očekuje snijeg.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od jedan do četiri, na jugu oko i malo iznad 10 stepeni Celzijusovih. U višim predjelima biće hladnije, gdje će temperatura vazduha biti ispod nule.

Poslije podne ponovo će početi padati slab snijeg. Uveče i tokom naredne noći snijeg će češće padati na sjeveru i zapadu.

Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da u Hercegovini preovladava vedro vrijeme, a u ostalim krajevima oblačno.

Najhladnije i ovog jutra je na Bjelašnici, gdje je u 7.00 časova izmjereno minus osam, minus sedam bilo je na Čemernu i u Livnu, minus šest u Kupresu i Nevesinju, minus pet na Han Pijesku, u Gacku i Istočnom Drvaru.

Na Sokocu, Ivan-sedlu i u Kalinoviku izmjerena su minus četiri stepena, u Kneževu i na Mrakovici minus tri, u Mrkonjić Gradu i Stocu minus dva, u Sarajevu, Jajcu, Drvaru i Bugojnu minus jedan, a nula stepena bila je u Bihaću, Gradačcu, Srebrenici, Tuzli i Zenici.

U Banjaluci, Bijeljini, Gradišci, Zvorniku, Novom Gradu, Srpcu, Foči i Višegradu izmjeren je jedan stepen, u Trebinju dva, a u Mostaru četiri stepena.

Visina snijega na Mrakovici jutros iznosi 23 centimetra, 19 centimetara izmjereno je u Istočnom Drvaru, 17 na Han Pijesku, 11 na Čemernu, 10 u Kneževu, osam u Ribniku, sedam u Mrkonjić Gradu, šest na Sokocu. Snijega ima i u Srebrenici i Kalinoviku.

U protekla 24 časa padavine su zabilježene u Bijeljini, Banjaluci, Gradišci, Srebrenici, na Han Pijesku, u Zvorniku, Srpcu, Višegradu, na Sokocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije