Društvo

Poštar može biti samo onaj ko to iskreno voli (FOTO)

Poštar može biti samo onaj ko to iskreno voli (FOTO)
Poštar može biti samo onaj ko to iskreno voli (FOTO)

BANJALUKA - Glavnom banjalučkom ulicom danas je prošla plavo-žuta povorka, prvo kombiji, pa terenska vozila, mopedi, bicikli i na kraju pješaci.

Svi su ponosno prošli ulicama, koje su upoznali do posljednjeg detalja svakodnevno obavljajući svoje dužnosti.

Na taj način, uz polaganje vijenaca za kolege koje su živote izgubile u ratu, radnici "Pošta Republike Srpske" obilježili su svjetski dan pošta.

Siniša Maksimović, poštar s petnaestogodišnjim iskustvom, kaže da postoji posebna veza građana s poštarima koji im godinama dolaze u domove.

"Kada odem na godišnji 15-20 dana, svi me zovu, pitaju gdje je naš poštar, šta se događa. Najveća mi je radost kada nekom donesem neku lijepu vijest, penzioneru penziju, djeci dječji doplatak i slično. Posao jeste težak, ponekad i opasan. Ja, na primjer, poštu razvozim motociklom i pritom radim u jednom prigradskom mjestu, koje godinama nije imalo ni brojeve kuća, ali uvijek sam se snalazio nekako. Vjerujte mi, poštar može biti samo neko ko to iskreno voli", rekao je Maksimović.

Dodao je da su ljubavna pisma koja su se nekada mogla na prvu prepoznati postala toliko rijetka da su skoro pa izumrla.

Prevozeći pošiljke, vozila "Pošta Srpske" dnevno pređu 7.000 kilometara, mopedima i biciklima više od 15.000, a poštari i više od 15 kilometara.

Jasminka Krivokuća, direktor "Pošta Srpske", kazala je kako je ponosna na rad svih zaposlenih i zalaganje koje pružaju, te da je ovo veliki dan jer ga proslavaljaju kao samostalna i ravnopravna članica svjetskih pošta.

"Građani RS treba da budu ponosni što jedno ovakvo preduzeće samostalno funkcioniše na čitavoj teritoriji. Danas smo prisustvovali defileu radnika i obilježavanju njihovog dana. Svoje postojanje su opravdali pogotovo prošle godine, u toku poplava, kada su sve druge vrste komunikacija zakazale, a jedino su oni uspjeli da dođu do svih krajeva, pa i do onih najudaljenijih i na tome im čestitam i želim im da još više poprave svoje rezultate", rekao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije