Društvo

"Pošte Srpske" dobile donaciju

"Pošte Srpske" dobile donaciju
"Pošte Srpske" dobile donaciju

BANJALUKA - "Pošte Srpske" predstavile su danas u Banjaluci računarsku opremu koju im je Svjetski poštanski savez donirao kao pomoć zbog štete pretrpljene u prošlogodišnjim majskim poplavama.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da su "Pošte Srpske" u prošlogodišnjim majskim poplavama pretrpjele ukupnu štetu od 3,8 miliona KM, od čega je šteta na poštanskoj i informatičkoj opremi 810.000 KM.

"`Pošte Srpske` sanirale su mnogo toga, radnici pošta pokazali su veliku solidarnost i radnost u otklanjanju elementarnih nepogoda", rekao je Trninić novinarima nakon što je prisustvovao promociji računarske opreme u "Poštama Srpske".

Trninić je izrazio zahvalnost Svjetskom poštanskom savezu na uručenoj donaciji od 40 računara i pet mopeda za "Pošte Srpske".

Direktor "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća izrazila je zahvalnost Svjetskom poštanskom savezu i UNDP-u BiH na uručenoj donaciji, dodajući da se očekuje još pomoći u računarima i moepdima poplavljenim područjima.

Ona je rekla novinarima da su "Pošte Srpske" veliku štetu pretrpjele na području radnih jedinica Doboj i Bijeljina gdje je 19 objekata znatno oštećeno, a najveće oštećenje bilo je u Doboju.

Krivokuća je dodala da su "Pošte Srpske" iz vlastitih sredstava obnovile objekte koji su pretrpjeli štetu u poplavama, ali da trenutno nemaju novca za adaptaciju objekta Glavne pošte u Doboju.

Rukovodilac regionalne kancelarije UNDP-a BiH Goran Vukmir rekao je da je UNDP zadovoljan činjenicom da je pružio tehničku pomoć u realizaciji ove donacije "Poštama Srpske".

Vukmir je rekao da je donacija samo dio male pomoći koju je UNDP BiH implementirao na sanaciji štete od poplava u cijeloj BiH, ističući da će se ovom donacijom podići nivo poštanskih usluga u područjima koja su bila poplavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije