Društvo

Potpisan ugovor za nabavku opreme

Potpisan ugovor za nabavku opreme
Potpisan ugovor za nabavku opreme

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor banjalučke firme "Krajinalijek" Milenko Damjanović potpisali su danas ugovor vrijedan 169.914 KM radi nabavke standardnih setova opreme za timove porodične medicine.

Oprema je namijenjena za domove zdravlja u Novom Goraždu, Šekovićima, Tesliću i Trnovu, te za ambulantu porodične medicine Donji Žabar.

Bogdanić je rekao da je ugovor potpisan u okviru projekta "Jačanje zdravstvenog sektora", te da se na ovaj način, modernizacijom i adekvatnim opremanjem ambulanti porodične medicine nastavlja jačanje primarne zdravstvene zaštite.

"Na ovaj način nastavljamo sa ovim projektom i nadam se da ćemo u dogledno vrijeme sve ambulante porodične medicine adekvatno opremiti da mogu pružati dobru i sigurnu zdravstvenu zaštitu našem stanovništvu na cjelokupnoj teritoriji Republike Srpske", istakao je Bogdanić nakon potpisivanja ugovora.

On je rekao da je cilj da zdravstvena zaštita bude jednako dostupna svim građanima.

Damjanović je naveo da standardni setovi opreme podrazumijevaju EKG aparate, inhalatore, sterilizatore, aparate za kiseonik terapiju, stolove za preglede, stolove za intervencije, oftalmoskope, stetoskope, setove za reanimaciju i drugu opremu koja je neophodna za rad timova porodične medicine.

On je istakao da je ugovorom definisan rok za isporuku opreme - četiri sedmice od dana potpisivanja ugovora.

Aktivnosti na sanaciji i izgradnji ambulanti porodične medicine, kao i nabavka standardnih setova opreme za rad timova porodične medicine realizuju se u okviru projekta "Jačanje zdravstvenog sektora", koji se finansira iz kredita Svjetske banke, Banke Savjeta Evrope, uz učešće Vlade Republike Srpske i lokalnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije