Društvo

Potpisani ugovori o nabavci opreme, sanaciji i izgradnji ambulanti

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas sa direktorom firme "Krajinalijek" Milenkom Damjanovićem ugovor o nabavci medicinske opreme za službu hitne pomoći i laboratoriju Doma zdravlja Doboj i za pet ambulanti porodične medicine šamačkog Doma zdravlja.

Bogdanić je izjavio da je vrijednost ugovora oko 210.000 KM.

"Domovi zdravlja u Doboju i Šamcu su zdravstvene ustanove koje su pretrpjele najveću štetu u majskim poplavama. I ranije smo potpisivali ugovore za rekonstrukciju ambulanti porodične medicine na području grada Doboja i opštine Šamac", istakao je Bogdanić.

Resorni ministar danas je potpisao i sa direktorom firme "Zidart" iz Mrkonjić Grada Damirom Milićem ugovore za izgradnju ambulante porodične medicine Dubovik Doma zdravlja Krupa na Uni i za sanaciju ambulante porodične medicine Omarska Doma zdravlja Prijedor.

Bogdanić je naveo da je vrijednost radova za izgradnju ambulante Dubovik oko 250.000 KM koje u potpunosti obezbjeđuje Ministarstvo, dok je za sanaciju ambulante Omarska potrebno oko 180.000 KM.

"Ministarstvo obezbjeđuje 70 odsto, a grad Prijedor preostalih 30 odsto sredstava", dodao je Bogdanić.

On je naglasio da resorno ministarstvo nastavlja sa projektom unapređenja primarne zdravstvene zaštite, odnosno da ambulante porodične medicine budu jednako dostupne cjelokupnom stanovništvu Republike Srpske.

Direktor Doma zdravlja Šamac Dragan Ilinčić zahvalio je Ministarstvu i Vladi Republike Srpske za pomoć u uspostavljanju normalnog rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi nakon poplava.

On je dodao da u okviru šamačkog Doma zdravlja radi pet ambulanti porodične medicine i dvije sektorske ambulante.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković podsjetio je na dugogodišnju uspješnu saradnju grada sa Ministarstvom kada je riječ o rekonstrukciji zdravstvenih objekata, te najavio da će u narednom periodu biti planirana izgradnja novog objekta porodične medicine u Omarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije