Društvo

Povrijeđenom građevincu treba pomoć

Povrijeđenom građevincu treba pomoć
Povrijeđenom građevincu treba pomoć

CAZIN - Emir Macanović (47) iz Gornje Koprivne, kod Cazina, teško je stradao prilikom obavljanja građevinskih radova rušenja jedne stare kuće, pa je za njegovo liječenje potrebno oko 7.000 eura.

Na Macanovića se prilikom tih radova srušio čitav zid te je zatrpan velikim količinama građevinskog materijala i samo je pukom srećom ostao živ. U nesreći je doživio lomove oba kuka, nogu kao i teške povrede unutrašnjih organa, od kojih su najviše stradali jetra i mokraćni kanali. U međuvremenu, Macanović je podvrgnut operaciji koja je obavljena na Kliničkom centru u Tuzli, ali su njeni rezultati bili djelimično uspješni.

Liječnici u ovoj zdravstvenoj ustanovi preporučili su mu operaciju negdje u inostranstvu i on je, zahvaljujući poznanicima, stupio u kontakt s jednom klinikom u Amsterdamu, glavnom gradu Holandije.

Međutim, kako kažu njegovi najbliži, za potrebe operativnog zahvata, koji bi se tamo obavio, neophodno je prikupiti bar novac za predračun da ode u bolnicu.  Macanović nema taj novac jer je već godinama nezaposlen, a zanimljivo je kako je u kobnom trenutku na crno radio za jedno lokalno građevinsko poduzeće. Kaže kako je na ovaj način, te radeći i druge poslove, bio primoran kako bi izdržavao suprugu i troje maloljetne djece.

Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na žiro račun: 1613000063748358, a više informacija može se dobiti na broj telefona: 061-370-902.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije