Društvo

Predškolski program pohađa 56 djece

KOTOR-VAROŠ - Tromjesečni Program pripreme djece za polazak u školu ove godine u kotorvaroškom Dječijem vrtiću "Larisa Šugić" pohađa 56 djece, koji u septembru kreću u prvi razred.

Djeca su raspoređena u dvije vaspitne grupe, a sa njima će raditi profesori predškolskog vaspitanja od 16.00 do 19.00 časova.

Ove godine u kotorvaroškom vrtiću program će biti realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor vrtića Sanela Mikić rekla je da je osnovni akcenat stavljen na socijalizaciju djece kroz igru i druženje i privikavanje na vršnjačku grupu, što je predviđeno programom vaspitno-obrazovnog rada.

Ovaj igraonički program priprema djecu koja nisu obuhvaćena bilo kakvim oblikom cjelodnevnog boravka u predškolskoj ustanovi, pomaže im u privikavanju na vršnjake i autoritet vaspitača, ali ih i uči da savladaju određene motoričke funkcije.

Mikićeva se nada uspješnoj saradnji sa resornim ministarstvom i u narednim godinama, s obzirom da roditelji veoma pozitivno ocjenjuju plan i program koji se provodi u igraonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije