Društvo

Premijerka RS i ministri podržali izložbu

Premijerka RS i ministri podržali izložbu
Premijerka RS i ministri podržali izložbu

BANJALUKA - Premijerka RS Željka Cvijanović u petak je sa ministrima u Vladi RS posjetila izložbu "Umjetnost za humanost", koja je otvorena u KC Banski dvor u Banjaluci, a s ciljem pružanja podrške roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti.

"Želimo prije svega doprinijeti kupovinom slika i pomoći i podržati oboljelu djecu i roditelje", navela je premijerka RS.

Ona je dodala da na taj način svako ko učestvuje u ovoj humanoj izložbi u svoj dom donosi lijepo i vrijedno djelo nekog od mladih autora.

"Kultura, pored umjetničkih, treba da ima i humane vrijednosti. Zahvaljujem svima koji su poklonili slike za djecu oboljelu od malignih bolesti jer su prepoznali važnost tog gesta", naglasio je Dane Malešević, ministar prosvete i kulture RS.

Radmila Vještica, predsjednica UO Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti  "Iskra", zahvalila je premijerki i svim ministrima RS koji su pružili podršku onima kojima je potrebna.

"Pored toga što su dali lični doprinos kupovinom, skrenuli smo pažnju i svima drugima na važnost takvog odnosa prema oboljelima i njihovim porodicama. Nadam se da će ovako nešto biti tradicija", napomenula je ona.

Ocjenjujući dosadašnji uspjeh izložbe, Vještica je dodala da se nada da će biti još uspješnija.

Ova humanitarna prodajna izložba traje do kraja juna. Kupovinom ovih umjetničkih djela, čija je cijena od 100 KM pa naviše, pomažete porodicama djece oboljele od malignih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije