Društvo

Prenj i Varda još uvijek gore

Prenj i Varda još uvijek gore
Prenj i Varda još uvijek gore

MOSTAR, ISTOČNO SARAJEVO - Požar na Prenju ispod Cetine u jablaničkoj opšini još uvijek nije ugašen, kazao je jutros dežurni vatrogasac iz Civilne i protupožarne zaštite Jablanica, naglasivši kako je požar na lokalitetu Plasa na obroncima Čvrsnice ugašen u nedjelju.

Po njegovim riječima, na Prenju još uvijek gori jer se radi o nepristupačnom terenu zbog čega je otežano gašenje požara.

Inače, oba požara buknula su na planinskim vrletima i veoma nepristupačnom terenu, a oba su izazvali udari groma.

Istovremeno, Požari na planini Vardi, na području opštine Rudo, i na graničnom području opština Gacko i Bileća, pod kontrolom su, saopšteno je jutros iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske.

Iz Uprave navode da u Republici Srpskoj već danima traje uspješna borba vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite sa požarima, a da su, prema podacima iz područnih operativno–komunikativnih centara 121, u posljednja 24 časa aktivna ta dva požara.

U opštini Rudo aktivan je šumski požar na planini Vardi kod sela Ravanci. Zbog nepristupačnog terena vatrogasci i radnici nadležnog šumskog gazdinstva suzbijaju vatru i kontrolišu njeno širenje, ističe se u saopštenju.

Sinoć je na brdu Bjelašnica, između područja opština Gacko i Bileća, izbio požar koji tinja i kontrolisan je.

U Gacku su vatrogasci imali tri upješne protivpožarne intervencije.

Na području Trebinja kiša je pomogla da bude ugašen požar kod Zubaca. Još dvije uspješne vatrogasne intervencije u Trebinju zabilježene su na lokalitetima Trebinjska brda i Šiškovići.

U Banjaluci vatrogasne ekipe uspješno su izašle na kraj sa vatrom na otvorenom na sedam, a u Bijeljini na dva lokaliteta.

U protekla 24 časa vatrogasci su imali uspješnu intervenciju u Novom Gradu, Prnjavoru, Višegradu, Milićima, Zvorniku, Foči i Nevesinju. Nije bilo ugroženih objekata, niti povrijeđenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije