Društvo

Prikupljene 123 doze krvi

Prikupljene 123 doze krvi
Prikupljene 123 doze krvi

KOTOR VAROŠ - U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas su prikupljene 123 doze dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

"Krv je lijek koji jedino čovjek može da proizvede. Dok sam zdrav i sposoban rado ću davati krv, a apelovao bih da se i mladi uključe u ovakve akcije", kaže Mario Stanić, koji je krv dao četrdeseti put.

Zdravko Kovačević, koji se akciji odazvao trideseti put, poručio je da je ovo obaveza svakog zdravog čovjeka, jer se tako spašava nečiji život.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da je ukupan broj davalaca bio znatno veći /164/, ali su rigorozne kontrole ljekara i novi evropski standardi jasno stavili do znanja da samo u potpunosti zdrava osoba može dati krv.

Akciju pod nazivom "Dajte krv - spasite život" organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku opštine i nekolicine privrednika.

U Kotor Varošu evidentirano je 350 dobrovoljnih davalaca krvi, a danas je dragocjenu tečnost prvi put dalo devet novih dobrovoljnih davalaca.

Sve veći odziv novih mladih davalaca rezultat je stalne promocije važnosti davanja krvi koju provodi Crveni krst u Kotor Varošu.

Nakon Ugljevika, Kotor Varoš je opština sa najviše evidentiranih dobrovoljnih davalaca krvi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije