Društvo

Prodaje odličja da pomogne bolesnoj djevojčici

Prodaje odličja da pomogne bolesnoj djevojčici
Prodaje odličja da pomogne bolesnoj djevojčici

BANJALUKA - Po završetku karijere, pehari, medalje i druge nagrade su mi uvijek davali neku posebnu energiju, bili su moj pokretač. Ipak, puno ću srećnija biti ako uspijem da prikupim nešto novca i pomognem jednom djetetu, kazala je za "Nezavisne" Ljubica Nevjestić, dugogodišnja dizačica tegova iz Travnika, koja je odlučila da proda sva svoja odličja, a prikupljena sredstva donira za liječenje malene Mije Mujadžić iz Cazina.

Mia je šestomjesečna beba koja ima teško oštećenje mozga, mikrocefaliju i epilepsiju.

"Najveći problem mi je bio kome sada pomoći kada ima toliko bolesne djece, ali kada sam vidjela Miu na Facebooku, odmah sam kontaktirala njenog oca da mu kažem šta hoću da uradim i ga pitam da li se slaže sa mnom", kaže ona.

Ljubica je objavom svoje namjere na društvenoj mreži Facebook rastopila mnoga srca.

"Tone i tone podignutog 'željeza' su pretočene u 12 pehara i 19 medalja. Koliko je bilo samo odricanja, suza, bolova, puknutih žuljeva, istegnutih tetiva za ovo. No nisam ja bitna. Jeste li čuli za krajišku lavicu? Strašnu lavicu Miu? Bosna se, zajedno za inozemstvom, i ovaj put digla na noge i pomaže. Ja isto želim pomoći svojim malim doprinosom. Dajem sve pehare, medalje, plaketu i srebrni novčić na aukciju za Miu", samo je dio emotivne poruke.

Početna cijena za pehare je po 100 KM, medalje i plakete po 50 KM.

"U ovom trenutku jedan pehar je našao svoj dom i mogu reći da ostaje u Travniku, jedan gospodin iz Sarajeva se javio i dao poprilično dobru ponudu za medalju", kaže Ljubica i dodaje da ne želi pohvale koje se samo nižu od kada je javnost čula za njen postupak, već da pomogne i animira druge da učine onoliko koliko mogu.

"Ja bih željela da pokrenem sve svoje kolege, sportiste, glumce, obične ljude, da se svako angažuje i pomogne. I hoće, sigurna sam, opet će hiljade Bosanaca i Hercegovaca da daju sve od sebe kako bi neko ozdravio, a političari, oni koji bi trebalo da nam obezbijede da se možemo liječiti u svojoj zemlji, a ne da idemo u Tursku i Njemačku, nažalost sumnjam da će čuti išta od ove priče", kazala je ona.

A da je Ljubica bila u pravu kada je rekla da će običan čovjek uvijek pomoći, pokazuju i silne akcije koje su u posljednje vrijeme organizovane. Od kafića i humanitarnih koncerata, frizerskih salona koji "šišaju za Miu", grupe građana iz inostranstva koji šalju svoje donacije.

Svi građani koji imaju želju da pomognu mogu to da učine tako što će se obratiti njenim roditeljima u Facebook grupi "Svi za Miu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije