Društvo

Prvi dan zime sa kišom

Prvi dan zime sa kišom
Prvi dan zime sa kišom

SARAJEVO - Prvog dana zime u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje se zahlađenje sa kišom, koja će u višim predjelima sa padom temperature vazduha preći u susnježicu i snijeg.

Kiša će ujutro prvo padati na sjeveru i zapadu, a tokom prijepodneva i u ostalim krajevima. Tokom dana padavine će prestati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prestanak padavina prvo se očekuje na sjeverozapadu, a potom i u ostalim krajevima. Jedino slab snijeg može nastaviti da pada u višim predjelima na krajnjem istoku.

Najviša dnevna temperatura tokom prijepodneva od četiri do 10, na jugu do 12. Tokom dana temperatura će opasti, pa će uveče biti od nula do pet, na planinama oko minus tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi meteorologa, narednih dana ne očekuju se padavine, a ni pad temperature vazduha. Hladno će biti u jutarnjim časovima, kada se očekuju mraz i magla.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode preovladava pretežno sunčano vrijeme, jedino je ponegdje na istoku zabilježena slaba kiša.

Najhladnije danas je bilo na Bjelašnici gdje je u 13.00 časova izmjeren minus jedan stepen, a najtoplije u Bihaću 16 stepeni.

Na Sokocu su izmjerena tri stepena, u Goraždu četiri, na Han Pijesku, u Foči i Livnu pet, u Gacku, Višegradu, Srebrenici, Zenici šest, Zvorniku, Kupresu, Sarajevu sedam, Kalinoviku, Čemernu, Bugojnu, Doboju i Tuzli osam, na Ivan-sedlo devet, a u Nevesinju deset.

U Bijeljini, Mostaru i Gradačcu u 13.00 časova bilo je 11 stepeni, Mrkonjić Gradu 12, Trebinju u Srpcu 13, a u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Sansku Mostu 14 stepeni Celzijusovih.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije