Društvo

Prvi festival savremene žene 2018: Zajedno smo nepobjedive

Prvi festival savremene žene 2018: Zajedno smo nepobjedive
Foto: N.N. | Prvi festival savremene žene 2018: Žajedno smo nepobjedive

TUZLA - Više od 500 uspješnih žena iz svih sfera života učestvuje na Prvom festivalu savremene žene 2018, koji je u četvrtak veče otvoren u BKC Tuzla i trajat će do 22. aprila.

Cilj festivala je umrežavanje poslovnih žena te njihovo osnaživanje.

Učesnice dolaze iz cijele BiH, regije i svijeta. Potreba za ovakvim festivalom postoji jer žene su zajedno jače, smatraju učesnice.

"Možda smo pojedinačno manje vidljive, ali smo zajedno nepobjedive. Vrlo je važno umrežavanje i povezivanje žena kroz razmjenu iskustava, jer žene imaju slične probleme. Ono što muškarci u kafani rješavaju, ženama su to udruženja", rekla je Dženita Zirdum iz Regionalne asocijacije poduzetnica "Poslovna žena".

Podijeliti iskustva i zajednički se boriti u cijelom regionu učeći iz pozitivnih primjera da bi se poboljšala rodna ravnopravnost, jedan je od ciljeva festivala, smatra Svetlana Stefanović iz Evropskog pokreta u Srbiji.

"Promena ima, malo ih je i sve to ide polako, ali što nas je više, što se više povežemo i zajednički borimo, biće nam lakše. Još je mnogo posla pred nama. Ne samo u regionu, već u svetu, jer s punom rodnom ravnopravnošću mogu se pohvaliti samo skandinavske zemlje. Svaki početak je težak, trebaće dosta vremena i zajedničkog rada da bismo došli do cilja", kazala je Stefanovićeva, koja je bila učesnica panela "Zajedno smo jače" o novim modelima umrežavanje žena u biznisu.

Festival želi doprinijeti tome da mladih ljudi ne napuštaju BiH te da žene imaju više samopouzdanja u borbi za svoja prava i za ono što im pripada kao građankama ove države.

"Ideja o festivalu počela je od projekta 'Super žena', koji se realizira na prostoru sjeveroistočne Bosne", rekla je Edina Selesković, predsjednica Organizacionog odbora festivala.

Tokom festivala održat će se brojni paneli, diskusije, predavanje, izložbe, koncerti, predstave, ali i Sajam ženskog stvaralaštva u "Bingo City Centru".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije