Društvo

Rok za uplatu godišnje premije osiguranja produžen do 31. avgusta

Rok za uplatu godišnje premije osiguranja produžen do 31. avgusta
Rok za uplatu godišnje premije osiguranja produžen do 31. avgusta

SARAJEVO - Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava osigurane osobe da je rok za uplatu godišnje premije osiguranja za ovu godinu produžen do 31. avgusta.

Visina premije osiguranja za 2013. iznosi 20 konvertibilnih maraka po osiguranoj osobi.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a na šalterima svih pravnih osoba ovlaštenih za platni promet - banke i pošta.

"Markica" premije osiguranja za 2013. apliciraće se u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osigurane osobe do 31. avgusta.

Po isteku utvrđenog roka, premiju osiguranja za ovu godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Osigurane osobe koje ne izvrše uplatu premije osiguranja do 31. avgusta imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snositi dio troškova prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih osoba u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji TK-a, saopšteno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije