Društvo

Rudnik "Sase" rekonstruisao put i sanirao klizište

Rudnik "Sase" rekonstruisao put i sanirao klizište
Rudnik "Sase" rekonstruisao put i sanirao klizište

SREBRENICA - Radnici i građevinska operativa Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice sanirali su klizište, izgradili propuste i rekonstruisali oštećenu dionicu lokalnog puta od Bjelovca prema naselju Sase i istoimenom rudniku.

Opština Srebrenica obratila se ovom kolektivu da pruži pomoć za sanaciju klizišta na ovom putnom pravcu i rukovodstvo rudnika pozitivno je odgovorilo na taj zahtjev.

"Naši stručnjaci su snimili stanje i uradili projekat za rekonstrukciju, koji je opština prihvatila. Vrijednost radova koji su izvedeni je 47.000 KM", izjavila je Jelena Petrić, predsjednik Upravnog odbora ovog rudnika.

Ona je pojasnila da su prošlogodišnje poplave i klizišta pričinili oštećenja na ovom, kao i na mnogim drugim putevima, za čiju rekonstrukciju opština Srebrenica nema sredstava, a Rudnik je pružio pomoć da taj put bude saniran.

"Rudnik 'Sase' nastoji da doprinosi opštem razvoju i poboljšanju životnih uslova kao i infrastrukture u srebreničkoj opštini i pružamo pomoć za organizovanje raznih skupova, manifestacija, realizaciju projekata i obnovu objekata", rekla je Petrićeva.

Put koji je rekonstruisan, osim Rudnika "Sase" koriste i stanovnici nekoliko sela, Šumsko gazdinstvo "Drina" i manastir Svete Trojice koji se nalazi u brdima dva kilometra iznad kolonije i rudnika u Sasama.

Rudnik "Sase" je najveći privredni kolektiv u srebreničkoj opštini sa 520 zaposlenih, a posluje u okviru kompanije "Gros" iz Gradiške čiji je većinski vlasnik engleska kompanija "Mineko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije