Društvo

SNSD: Poplave iskorištene u predizborne svrhe

SNSD: Poplave iskorištene u predizborne svrhe
SNSD: Poplave iskorištene u predizborne svrhe

PETROVO - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Petrovo smatra da je rukovodstvo ove opštine iskoristilo u predizborne svrhe nesreću stanovnika ovog kraja, koju su izazvale poplave i olujno nevrijeme praćeno gradom u avgustu.

U saopštenju SNSD-a navodi se da opština Petrovo do danas nije obavila sav posao kompletiranja dokumentacije o avgustovskim poplavama i olujnom nevremenu, zbog čega oštećeni ni do danas nisu dobili nikakvu nadoknadu za pretrpljenu štetu, niti su mogli reagovati Vlada Republike Srpske i Fond solidarnosti Srpske.

"I dok su u drugim opštinama Republike Srpske ti poslovi davno obavljeni, a materijalna šteta građanima nadoknađena u skladu sa mogućnostima Srpske, krivicom aktuelne vlasti u opštini Petrovo, predvođene SDS-om, stanovnici nisu dobili nijednu jedinu marku za katastrofalnu štetu koju su pretrpjeli", ističu u SNSD-u.

U ovoj stranci tvrde da je vlast opštine Petrovo svjesno zaustavila procese procjene štete, kompletiranja dokumentacije i njenog upućivanja nadležnima u Republici Srpskoj da bi u toku predizborne kampanje za opšte izbore u BiH izazvala revolt građana prema organima i organizacijama Srpske.

SNSD Petrovo traži od nadležnih u Republici Srpskoj da utvrde odgovornost zbog ovakvih manipulacija, da pronađu krivce i pokretače ovakvih postupaka i da ih, u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srpske i BiH, adekvatno sankcionišu.

Iz SNSD-a Petrovo pozvali su stanovnike ove opštine da ne preduzimaju bilo kakve neformalne mjere protiv lokalne vlasti, već da sačekaju reagovanje republičkih vlasti, nadajući se da će oštećeni u nevremenu, uprkos opstrukcije opštinskih vlasti, dobiti satisfakciju, kao i drugi građani Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije