Društvo

Samohrana majka iz Modriče dala ćerki bubreg

Samohrana majka iz Modriče dala ćerki bubreg
Samohrana majka iz Modriče dala ćerki bubreg

MODRIČA - Prije pet godina, 9. novembra, u bolnici je Darjani Tripić iz Modriče, koja je tada imala samo 19 godina saopšteno da je rođena sa jednim bubregom i da je i on prestao da funkcioniše.

Tog dana počela je borba njene samohrane majke Jevre da djevojčici spase život. Pet godina kasnije Darjana je dobila bubreg od majke i danas je zdrava.

I na ovom slučaju pokazano je da nesebična ljubav majke prema ćerki ne zna za granice, čak i po cijenu života.

''Imala sam malu dilemu, jer živimo od jedne plate, ja radim u pekari. Razmišljala sam šta ako se i ja razbolim, kako ćemo poslije da živimo, ko će da radi. Kad sam vidjela da nema drugog izlaza, odlučila sam da nju spasim, a sa mnom šta bude. Kad je sada vidim nasmijanu i srećnu kao da sam se ja ponovo rodila a ne ona'', govori  najtežim trenutcima u životu Jevra Tripić.

Transplantaciju je uspješno obavio tim ljekara sa beogradske VMA i doktor Milorad Grujičić na Kliničkom centru u Banjaluci i Darjana se danas vraća svakodnevnom životu.

''Poslije operacije kada sam se probudila iz anestezije i kad su mi rekli da je sve u redu tražila sam telefon da zovem mamu, da zovem sve koji me vole da im kažem da sam živa i opet sam zaspala. I sad nema kraja mojoj sreći, nema više dijalize, hvala dragom Bogu'',  kaže Darjana, dok grli majku.

Majka Jevra je nakon što se sve završilo kako treba sa transplatacijom počela da slavi Presvetu Bogorodicu kao zaštitnicu njene Darjane. Trenutno se Darjana oporavlja ali mašta i o budućem životu. Kako kaže, prva joj je želja da se zaposli da pomogne majci, a kasnije da se uda i da majku usreći sa unučetom, pišu ''Novosti''.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije