Društvo

Samohrani otac mora u zatvor

Samohrani otac mora u zatvor
Samohrani otac mora u zatvor

CAZIN - Samohrani otac Zahid Hlepić, iz mjesta Stijena, kod Cazina, trebalo bi 8. februara da ode na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od tri mjeseca zbog nelegalne sječe šume.

 Hlepić kaže kako o njegovih četvoro maloljetne djece tada neće imati ko da brine.

"Supruga me napustila prije godinu i otišla s ljubavnikom. Od tada ne znam ništa o njoj, niti se javlja niti se interesuje za djecu o kojoj sam brinem", ističe Hlepić.

 Kaže kako je prije nekoliko mjeseci otišao u šumu kako bi nasjekao drva za ogrijev. Tada su ga uhvatili pripadnici Lugarske službe te potom predali policiji. S obzirom na to da nije imao novca kako bi platio štetu, sud mu je presudio tri mjeseca kazne.

"Eto, kakva je naša država. Mene zbog naramka drva tjeraju u zatvor, a neki političari i kriminalci grabe kapom i šakom i nikom ništa", jada se on.

Hlapić ističe kako nema stalno zaposlenje te da djecu izdržava obavljajući povremene fizičke i sezonske poslove.

"Ko će brinuti o mojoj djeci kad odem u zatvor, ko će im obezbijediti hranu? O tome sam govorio i na sudu, ali niko za to i ne haje", kaže Hlapić dodajući kako ne vidi rješenje za nastali problem.

Kaže kako je ratni vojni invalid i da je sve donedavno dobijao socijalnu pomoć u iznosu od 80 maraka, ali da su mu i ti prihodi obustavljeni zbog postupka revizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije