Društvo

Saobraćaj bez posebnih ograničenja

Saobraćaj bez posebnih ograničenja
Saobraćaj bez posebnih ograničenja

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajatu duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, dionica  od entitetske granica prema Nevesinju jedan na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta. Predviđeno je da radovi traju do 20. maja.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na dionici magistralnog pura od Banjaluke prema Čelnicu, u mjestu Vrbanja zbog radova vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom. Planirano je da radovi traju do 1. maja. 

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar, u mjestu Bočac, te regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Klizišta su obustavila saobraćaj i na regionalnim putevima Priboj - Teočak - Sapna, dionica Goduš - Rastošnica, te Tuzla - Dokanj - Šibošnica, na dionici Lovački dom - Šibošnica. 

Povremene polučasove obustave saobraćaja zbog deminiranja biće na snazi na regionalnom putu od Ševarlija prema Pridjelu Gornjem, na području grada Doboja, od 8.00 do 16.00 časova, te na putnom pravcu Polje - Podnovlje, na lokalitetu Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja dolaziće na magistralnom putu Sarajevo - Olovi u mjestu Srednje od 8.00 do 15.00 časova i na regionalnom putu Hadžići - Igman, lokacija Crvene stijene, od 8.00 do 16.00 časova.

Iz AMS podsjećaju da je do 5. maja u toku akcija "Vozilo nakon zimskih uslova 2015". U okviru akcije stručne ekipe Saveza danas će od 9.00 do 13.00 časova na lokaciji kod "TAM servisa" u banjalučkom naselju Lazarevo besplatno kontrolisati tehničku ispravnost motornih vozila na pokretnom tehničkom pregledu. 

Osim tehničkog pregleda, vozačima će biti omogućeno i da provjere ispravnost amortizera. 

Ovog jutra na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije