Društvo

Savčić: Stambeno zbrinuto više od 80 odsto boračke populacije

Savčić: Stambeno zbrinuto više od 80 odsto boračke populacije
Savčić: Stambeno zbrinuto više od 80 odsto boračke populacije

UGLJEVIK - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je stambeno zbrinjavanja boračke populacije danas mnogo bolje riješeno nego pitanje njihovog zapošljavanja.

"Programom za stambeno zbrinjavanje riješeno je stambeno pitanje više od 80 odsto boračkih kategorija", rekao je Savčić novinarima u Ugljeviku.

On se nada da će u narednom periodu i preostali mali dio prioritetnih grupa iz ove kategorije biti stambeno zbrinut.

"Kada je riječ o rješavanju problema nezaposlenosti boračkih kategorija, nismo zadovoljni i zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva razgovaraćemo sa borcima, saslušati njihove probleme i sagledati stvarno stanje", rekao je Savčić.

On je dodao da je u jednoj opštini u Republici Srpskoj upoznao petočlanu porodicu poginulog borca od kojih ni jedan član ne radi, što je, kako je ocijenio, nedopustivo.

"Ako imate situaciju da je petoro djece jednog poginulog borca nezaposleno, onda zaista cijela društvena zajednica nad tim treba ozbiljno da se zamisli", rekao je Savčić.

On je izrazio uvjerenje da ova problematika može kvalitetno da bude riješena.

"Neophodno je da svi zajedno sjednemo za sto sa borcima i još jednom čujemo sve te probleme i sagledamo stvarno stanje, a onda i mogućnosti njihovog rješavanja", rekao je Savčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije