Društvo

Savjet RAK-a: Doveden u pitanje proces digitalizacije

Savjet RAK-a: Doveden u pitanje proces digitalizacije
Foto: Ilustracija | Savjet RAK-a: Doveden u pitanje proces digitalizacije

SARAJEVO - Savjet Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) u najskorije vrijeme iniciraće sastanak sa predstavnicima rukovodećih i upravnih struktura javnog i RTV emitovanja, kao i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti radi jasnog definisanja stavova u sprovođenju procesa digitalizacije.

Savjet Agencije još jednom je upozorio da je zbog ozbiljnog zastoja u procesu digitalizacije RTV emitera, doveden u pitanje kompletan proces digitalizacije društva u BiH i da je to potpuno neprihvatljivo, saopšteno je iz RAK-a.

Na današnjoj sjednici Savjet RAK-a razmatrao je sve do sada pristigle pojedinačne zahtjeve koji se odnose na stavljanje van snage dijela važeće regulative iz oblasti digitalizacije RTV sistema u BiH i zaključio da za to ne postoji opravdana osnova, imajući u vidu probijanje svih dosadašnjih rokova predviđenih Strategijom i preuzetim međunarodnim obavezama BiH, koje su verifikovale izvršna i zakonodavna tijela BiH.

Savjet RAK-a dao je punu podršku svim aktivnostima Agencije na planu digitalizacije i naglasio svoju otvorenost za dalji dijalog sa akterima u procesu digitalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije