Društvo

Šeranić: Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju radi u izvanrednim uslovima

Šeranić: Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju radi u izvanrednim uslovima
Foto: N.N. | Šeranić: Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju radi u izvanrednim uslovima

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske radi u izvanrednim uslovima i najavio nove programa.

Šeranić je razgovarao sa rukovodstvom i ljekarima UKC-a o aktivnostima koje se odnose na skrining program karcinoma debelog crijeva.

Nakon završetka mapiranja kapaciteta za prevenciju karcinoma grlića materice i dojke, uz pomoć UKC-a, u resornom ministarstvu planiraju mapiranje kapaciteta za prevenciju karcinoma debelog crijeva i prostate.

"Cilj je da se utvrdi čime raspolaže Republika Srpska kako bi se mogli odlučiti da krenemo u skrining program i da preventivnim aktivnostima rješavamo pitanje ovih oboljenja", naveo je Šeranić.

Razgovarano je i o otvaranju dodatnih kapaciteta kada je riječ o jednodnevnoj laparoskopskoj hirurgiji kako bi bio ubrzan put pacijenta kroz kliniku, a kasnije i rehabilitaciju.

"Bilo je riječi i o uređenju prostora, nabavci nove opreme, edukaciji naših ljekara. Nastavićemo praksu ranih jutarnjih sastanaka sa ljekarima na dobrobit svih, naročito pacijenata", istakao je Vlado Đajić, direktor UKC Banjaluka.

Ministru Šeraniću je uručena i zahvalnica Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a, koja prednjači po rezultatima, broju obavljenih operacija i edukacija, rekao je načelnik klinike Zoran Aleksić.

Aleksić je izrazio nadu da će klinika nastaviti napredak i da će pacijenti biti sve zadovoljniji.

Zahvalnica je uručena i generalnom direktoru UKC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije