Društvo

Smjenjen Šmitran, rokade i u CJB Banjaluka

Smjenjen Šmitran, rokade i u CJB Banjaluka
Smjenjen Šmitran, rokade i u CJB Banjaluka

BANJALUKA - Goran Šmitran, dosadašnji načelnik Jedinice za poslove bezbjednosti saobraćaja u Upravi policije MUP-a RS, smijenjen je sa te dužnosti, a na njegovo mjesto je imenovan Goran Amidžić, čime su nastavljene rokade u MUP-u RS, potvrđeno je "Nezavisnim" u MUP-u RS.

Naime, Amidžić je na ovo mjesto došao sa pozicije zamjenika direktora Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS.

Najnovijom odlukom, Šmitran je premješten na poziciju Glavnog inspektora za saobraćaj u Upravi policije MUP-a RS, umjesto Zorana Sredića, koji je ispunio uslove za penzionisanje.

Kako saznajemo u MUP- u RS, najnovije promjene na rukovodećim pozicijama pretrpio je i Centar javne bezbjednosti Banjaluka, pa je tako na mjesto komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja postavljen Dragan Milošević, koji je do sada radio poslove inspektora u Upravi policije RS. On je na tu poziciju imenovan umjesto Nenada Klincova, koji je najnovijim odlukama premješten u Službu ministra u MUP- u RS.

Pored toga, imenovani su i novi rukovodioci odjeljenja za privredni kriminalitet i sektora krim-policije u CJB Banjaluka i to Nenad Joldžić i Darko Novković. Na novu poziciju, Novković dolazi sa mjesta načelnika Odjeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta CJB Banjaluka, a Joldžić iz Uprave kriminalističke policije RS.

Inače, Novković je na toj poziciji zamjenio Dražena Arbutinu, koji je kako smo ranije objavili imenovan na mjesto načelnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi Kriminalističke policije MUP-a RS.

S druge strane, Joldžić je na toj poziciji zamjenio Dragoslava Dukića, koji je ranije imenovan za načelnika Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta, finansijske istrage i suzbijanje pranja novca u Upravi Krim-policije MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije