Društvo

Srednjoškolci posjetili Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka

Srednjoškolci posjetili Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka
Srednjoškolci posjetili Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka

BANJALUKA - Učenici srednjih medicinskih škola i gimnazije iz Doboja, distrikta Brčko i Banjaluke posjetili su Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka i upoznali se o organizaciji i načinu rada u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.

Iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka navode da su ovu zdravstvenu ustanovu posjetili učenici Poljoprivredne i Medicinske škole iz distrikta Brčko, banjalučke Gimnazije i Medicinske škole iz Doboja.

Raspoređeni po danima i u grupama učenici navedenih škola obišli su najveće organizacione jedinice Univerzitetske bolnice.

Farmaceustki tehničari posjetili su Zavod za medicinsko snabdijevanje - Apoteku Univerzitetske bolnice, laboratorijsko-sanitarni tehničari posjetili su Zavod za laboratorijsku dijagnostiku, a opšti smjer Kliniku za unutrašnje bolesti, Kliniku za neurologiju, Kliniku za kardiovaskularne bolesti i Kliniku za infektivne bolesti.

Učenici IB programa međunarodne mature Gimnazije /International Baccalaureate Diploma Programme/ koji u sklopu redovne nastave dvije godine izučavaju psihologiju pokazali su izrazitu motivisanost da razgovaraju sa medicinskim osobljem koje brine o pacijentima hospitalizovanim u Klinici za psihijatriju.

Iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka ističu da su učenici zadovoljni onim što im je prezentovano, te da su sa pozitivnim utiscima napustili ovu zdravstvemnu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije