Društvo

Stanetić: Uskoro sve ambulante na jednom mjestu

Stanetić: Uskoro sve ambulante na jednom mjestu
Stanetić: Uskoro sve ambulante na jednom mjestu

BANJALUKA - Južno krilo mora da se u šta kraćem vremenu stavi u funkciju kako bi se smanjile gužve u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka, izjavio je Mirko Stanetić, vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove, prilikom gostovanja na Otvorenom programu NES radija u Banjaluci.

Stanetić je istakao da su ambulante u istom hodniku kao i sobe pacijenata, te da to mora da se dovede u red. Južno krilo će riješiti ovaj problem i smanjiti gužve.

"U poslednje vrijeme je bilo dosta polemike oko cijene ovog projekta. Procijenjena vrijednost je bila 10 miliona KM a ugovor je na kraju iznosio 10.300.000 KM. Otvaranjem Južnog krila sve ambulante će biti na jednom mjestu što će pojednostaviti rad sa pacijentima", istakao je Stanetić.

On smatra da iz dana u dan bolnica napreduje i da je potpuno svjestan da je na čelu zdravstvene ustanove koja je stub zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Komentarišući polemike oko imena ove zdravstvene ustanove ističe da je novi naziv usklađen sa zakonom i da promjena suštinski ne znači baš mnogo.

"Radimo kroz 44 organizacione jedinice; to govori koliko smo veliki i koliko smo složeni. Svaka od tih organizacionih službi treba da napreduje i dalje kako bi pacijenti dobili što bolju uslugu", kazao je Stanetić.

Komentarišući stanje u zdravstvu u RS, Stanetić ističe da će se cjelokupni sistem zdravstva morati postepeno transformisati što zahtjeva ogromne resurse i ogromne napore, jer su troškovi u zdravstvu svake godine sve veći.

"To se ne može riješiti samo unutar naše bolnice. Mora se riješiti prohodnost zdravstvenog sistema, da se smanje liste čekanja. Međutim, naglašavam da i pored tih problema ne postoji vitalno ugroženi pacijent koji nije primljen i zbrinjen u našoj ustanovi", istakao je Stanetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije