Društvo

"Stari programeri" pobjednici Jäger Olimpijade

"Stari programeri" pobjednici Jäger Olimpijade
Foto: N.N. | "Stari programeri" pobjednici Jäger Olimpijade
N.N.

SARAJEVO - Jägermeister studentska olimpijska avantura vrhunac je doživjela prošlog vikenda u hotelu Sunce u Neumu, kada se za medalje borilo 8 timova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Najviše spretnosti, pokazali su "Stari programeri" iz Istočnog Sarajeva odnijevši zlatnu medalju, dok je tim "Artan divizija" iz Tuzle osvojio srebrnu a ženska ekipa iz Mostara "Dendriti" brončanu medalju.

Nakon Vlašića i Bjelašnice, Jägermeister Student Olympics, ove godine održao se na morskoj obali, pruživši studentima nezaboravan vikend ispunjen avanturom, pozitivnom energijom, dobrom zabavom i novim prijateljstvima, onako kako samo more to može.

Pravo na učestvovanje kao i prethodnih godina, imali su sve studentske četveročlane ekipe koje su se do 20.

Maja prijavile naslužbenoj Jägermeister stranici, osmislile svoju zastavu i himnu i na taj način ispunili prvi kvalifikacijski zadatak.

„ Mudronje“, „Stari programeri“, „Đurđe“, „Košute“, „Štrumfovi“, „Diskovi“, „Artan divizija“ i „Dendriti“ pokazali su najviše kreativnosti i tako sebi osigurali mjesto u finalu.

Uz vatreno navijanje, olimpijci su pokazali spretnost i umijeće kroz osam zabavnih „disciplina“, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika i zabava koju im je spremio Jäger tim. Sudeći prema oduševljenju i takmičarskom duhu, studentima je ovaj vikend bio nešto što će dugo pamtiti i prepričavati.

"Za Olimpijadu smo saznali od naših kolega koji su učestvovali prošle godine, te smo tako i mi odlučili da se prijavimo i definitivno bi preporučili svima da učestvuju sljedeće godine. Ovaj vikend je bio zabavan a zadaci nisu bili teški. Najbolji zadatak nam je bio 'space program' jer je naš papirni avion letio 16 metara. Osim što smo se zabavili, stekli smo i nova prijateljstva i upoznali ekipe sa kojima ćemo ostati u kontaktu i nakon Olimpijade", izjavio je pobjednički tim.

"Jägermeister Student Olympics je jedan od projekata koji nam donese najviše smijeha i zabave, jer situacije na samom natjecanju su potpuno neočekivane, a uvijek nas iznova iznenadi kreativnost naših studentskih timova. Nakon planina, ove godine preselili smo se na more, i studentima se jako svidjela ta promjena. Mali djelić ogromne pozitivne atmosfere možete pogledati kroz video i fotografije. Naša filozofija je da se u životu skupljaju i pamte trenuci, a ne stvari, a ovaj vikend nam je donio upravo to – mnoštvo nezaboravnih trenutaka", poručili su nam iz organizacije.

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije