Društvo

Studenti FPN-a organizuju humanitarnu akciju "Osmijeh za Kosmet"

Studenti FPN-a organizuju humanitarnu akciju "Osmijeh za Kosmet"
Foto: Jelena Đurđević | Studenti FPN-a organizuju humanitarnu akciju "Osmijeh za Kosmet"

BANJALUKA - Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci od 10. aprila do 10. maja organizuje humanitarnu akciju namijenjenu djeci sa Kosova i Metohije pod nazivom "Osmijeh za Kosmet".

"Imamo u planu da naši studenti s instagramskim okvirom obiđu sve fakultete Univerziteta u Banjaluci, da se svi studenti koji žele na taj način fotografišu s ovim okvirom i daju dobrovoljni prilog za djecu sa KiM", pojasnio je Vedran Majić, potpredsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, kao kruna ove akcije biće organizovan humanitarni koncert, na kojem bi se, kako kaže, prikupilo još više novca za djecu sa KiM.

Istakao je da je najvažnije u ovoj akciji da se skrene pažnja na težak život ljudi na KiM.

"Ova akcija će biti organizovana i na Trgu Krajine tako da ćemo i građanima Banjaluke i RS skrenuti pažnju na nju", rekao je Majić.

Katarina Veselinović, volonter u Studentskoj organizaciji Fakulteta političkih nauka, kazala je da je volonterizam jako bitan u životu mladog čovjeka.

"Student kao pojedinac ne može sam mnogo da uradi, ali timskim radom s ostalim kolegama može da uradi mnogo", istakla je Veselinovićeva.

Naglasila je da samim volonterizmom u toku aprilskog ispitnog roka studenti pokazuju koliko im je zapravo stalo da pomognu ljudima na KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije