Društvo

Suzbijanje alkoholisanja maloljetnika

Suzbijanje alkoholisanja maloljetnika
Suzbijanje alkoholisanja maloljetnika

BANJALUKA - Tržišna inspekcija Republike Srpske proteklog vikenda izvršila je 41 kontrolu u ugostiteljskim objektima radi provođenja Uredbe o zabrani prodaje, upotrebe i usluživanja alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina, te u dva slučaja utvrdila kršenje ove uredbe.

Inspekcija je u dva slučaja zatekla maloljetna lica koja konzumiraju alkoholno piće, zbog čega je podnijela dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudovima, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je u devet slučajeva utvrđeno da ugostiteljski objekti nisu uredno izdavali račune za izvršenu uslugu, te je izdato devet prekršajnih naloga u vrijednosti od 2.700 KM.

U jednom slučaju je, zbog nepravilnosti u vezi sa vođenjem poslovnih knjiga, oduzeta roba vrijedna 1.100 KM, a riječ je o alkoholnim i bezalkoholnim pićima.

Inspektorat će i u narednom periodu pružiti punu podršku organizovanju zajedničkih aktivnosti na suzbijanju alkoholisanja maloljetnih lica, a u okviru kampanje "Stop alkoholu na točkovima" koju provode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, Auto moto savez Republike Srpske, Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetum mobile" i jedinice lokalne samouprave.

Kontrole će, kako navode u Inspektoratu Republike Srpske, biti nastavljene i u narednom periodu i vršiće se u svim smjenama, radnim ali i neradnim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije