Društvo

Tradicionalna porodica jača Srpsku

Tradicionalna porodica jača Srpsku
Tradicionalna porodica jača Srpsku

BANJALUKA – Potrebno je raditi na jačanju povjerenja u tradicionalnu porodicu, da se sve generacije unutar nje trebaju postarati da ona bude složna i srećna, jer osnaživanjem porodice osnažujemo i porodicu svih nas, Republiku Srpsku, poručeno je sa sinoćnog Okruglog stola na temu „Srećna i složna porodica-snažna Republika Srpska“ koji je održan u vijećnici Banskog dvora u Banjaluci.

Inicijator i organizator okruglug stola je Organizacija žena DNS-a, a skup su se pridružile i njihove kolegice iz SNSD-a i SP-a.

Predsjednik Organizacije žena DNS Mira Popović, osvrnula se na međugeneracijske odnose, temi o kojoj se, kako je istakla, sve više govori u svijetu i koja pruža i niz odgovora na većinu ranije iznesenih pitanja. Ona se osvrnula i na poloćaj žena u političkom i javnom životu RS.

“ Sve žene treba da zauzmu mjesto koje im pripada, po osnovu ličnih i profesionalnih kvaliteta i angažovanja. Treba se uključe u izbornu utakmicu, jer svaka lokalna zajednica u svom parlamentu treba društveno odgovorne, predane, dosljedne i obrazovane žene, koje će rame uz rame sa ostalim odbornicima, kreirati rad institucija sa samo jednim ciljem: da svi sugrađani žive bolje, u zdravom, mirnom i prosperitetnom okruženju gdje priliku za rad ima svako ko hoće i može da radi”, naglasila je ona.

Predsjednik Aktiva žena SP Milka Glamočić govorila je o ranom rastu i razvoju djeteta, a njena kolegica iz SNSD-a Nada Tešanović akcenat je stavila na probleme sa kojima se porodice susreću u društvenim izazovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije