Društvo

Tradicionalno druženje lovaca

Tradicionalno druženje lovaca
Tradicionalno druženje lovaca

KOTOR VAROŠ - Lovačko udruženje "Jelovka" iz naselja Maslovare u Kotor Varoši organizovalo je večeras tradicionalnu lovačku večeru, kojoj je prisustvovalo više od 300 lovaca i gostiju.

Učesnicima je poželio dobrošlicu predsjednik "Jelovke" Slobodan Župljanin, koji je odao priznanje svima koji su doprinijeli razvoju udruženja u proteklih 25 godina. 

"Ovo udruženje obavlja značajnu i odgovornu funkciju, ima prepoznatljiv kontinuitet, kako u Maslovarama, tako i u opštini Kotor Varoš, ali i u Republici Srpskoj", istakao je Župljanin i naglasio da je Udruženje "Jelovka" u brojnim akcijama dalo veliki doprinos i da su ponosni na ostvarene rezultate. 

Učesnicima skupa i ove godine se telefonom iz Haga obratio prvi predsjednik "Jelovke" Stojan Župljanin, koji je lovcima poželio "dobar pogled" i poručio im da unapređuju udruženje, da brinu o divljači i vjeruju u bolje sutra. 

Na 25. lovačkoj večeri, koja je održana u Osnovnoj školi "Petar Petrović NJegoš" u naselju Maslovare, dodijeljene su zahvalnice, diplome i plakete pojedincima i kolektivima za doprinos u razvoju lovstva. 

Za najuspješnijeg lovca u lovnoj 2014/2015. godini proglašen je dugogodišnji član "Jelovke" Tihomir Petrušić, a za najbolju lovačku sekciju članovi "Brekinje". 

"Mladi lovci treba da nastave aktivnost na uzgoju i zaštiti divljači, da grade lovne objekte u lovištu i suzbijaju krivolov", dodao je Petrušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije