Društvo

Traktori usporavaju saobraćaj

Traktori usporavaju saobraćaj
Traktori usporavaju saobraćaj

BANJALUKA - S obzirom na to da je u toku jesenja sjetva, pa je povećan broj traktora i poljoprivrednih mašina na putevima, na velikom broju dionica saobraćaj je usporen, a na pojedinim su mogući i kraći zastoji, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez zastoja i vozi se po pretežno suvim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju vozila, ali u kotlinama i duž riječnih tokova jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka–Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, dionica regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjerava se na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvom kolovozu.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do 10-minutnih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog putnog pravca Stari Majdan dva-Lamovita saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, a regulisanje saobraćaja se vrši ručno i semaforima.

U toku su radovi na projektu "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva" na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, a odvijanje saobraćaja reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

U naselju Gorice kod Lončara zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, koji je regulisan privremeno postavljennom saobraćajnom signalizacijom.

Od 8.00 do 16.00 časova, radi izvođenja deminerskih radova, dolaziće do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, izvršiće se povremena obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta između Brodskog Polja i Brusnice radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zabrana se ne odnosi na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana.

U Banjaluci u toku su radovi na izgradnji mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/, zbog čega će do 4. decembra biti obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici.

Jutros se na putevima u Federaciji BiH /FBiH/ saobraća bez vanrednih ograničenja. Kolovoz je suv, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim časovima saobraćaj pojačan.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Stolac-LJubinje od 7.00 do 16.00 časova.

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja. Zbog radova na području Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja vozila se kreću usporeno u oba smjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije